Recognition Night

Friday, July 23, 2010

Tiga hari lepas ada Recognition Night untuk pengedar2 yang mencapai pangkat Bronze dan ke atas di K Klub Taman Melawati. Kehadiran lebih kurang 400 orang lebih. Pengedar2 yang berjaya dipanggil ke pentas untuk menerima pin penghargaan dan memberi sedikit ucapan serta testimoni income. Selain itu, testimoni2 masalah penyakit dari pengedar2 juga turut diberikan. Ada testimoni berkenaan penyakit diabetes, psoriasis, sakit lutut, kanser leukimia, sakit2 seluruh badan, migrain dan banyak lagi. Testimoni memang banyak yang menceritakan tentang kehebatan jus Monavie.

Program dimulakan dengan ceramah dari seorang Doktor Perubatan dan Homeopati yang berpengalaman berkenaan penyakit2 berbahaya dan bagaimana jus Monavie boleh membantu. Menurut beliau manusia pada zaman sekarang diserang dari luar dan dalam oleh faktor2 persekitaran dan makanan yang diambil. Oleh itu adalah amat penting untuk mengambil langkah pencegahan sebelum terlambat. Dahulu, sebagai contoh, pengidap kanser dan sakit jantung adalah khas untuk orang2 yang berumur 40 ke atas, tetapi kini....kanak2 juga tidak terkecuali. Sebab itulah... walaupun teknologi semakin canggih... kematian akibat penyakit2 utama juga semakin bertambah.

Menurut beliau langkah pencegahan seperti bersenam, menjaga makan dan minum, mengelakkan persekitaran yang tercemar perlu diambil kira. Salah satu perkara yang berbahaya adalah penyakit orang yang tak sakit, iaitu obesiti. Secara berjenaka beliau berkata, sekarang yang ada dalam darah manusia, bukan lagi KOLEsterol lagi dah.... tetapi BALDIsterol. Adalah amat  penting untuk mengambil buah-buahan segar dalam diet kita seharian untuk memastikan kita mendapat zat yang secukupnya. Tambah beliau lagi, Monavie adalah syarikat pertama yang HIGHLIGHT tentang:
1. Kepentingan RESVERATROL
2. Penggunaan LIQUID PLANT STEROLS

Monavie pulse mengandungi kedua2 bahan ini yang mana telah disahkan boleh mengurangkan kadar kolesterol jahat, LDL dalam darah kita. Ujian klinikal juga telah dijalankan. Kata beliau lagi, kita tidak semestinya mencari orang2 sakit untuk menjual jus Monavie. Orang2 yang sihat dan ingin menjaga kesihatan juga adalah target market yang perlu diberi perhatian.

Ceramah beliau yang berikutnya akan diadakan di Pejabat Monavie Bangsar di Bangunan UOA pada pukul 8.00 malam, bertarikh 23 Julai 2010, Jumaat (malam ini). Semua dijemput hadir bersama prospek masing2 untuk mendengar ceramah tentang kehebatan produk dan sesi SOAL JAWAB bersama Doktor.

Perlu ditekankan disini, jus Monavie bukanlah ubat. Ia adalah makanan berkhasiat yang boleh membantu masalah2 kesihatan dan mencegah dari penyakit yang tidak diingini. Minumlah jus Monavie hari ini juga!!!
Harga jus Monavie Original - RM 135, manakala jus Monavie Pulse - RM 145, jus Monavie Active - RM 150.

Event ini telah dihadiri oleh GM Malaysia, Mr Paul Lim dan RD of South East Asia and Oceania, Mr David McManus. Banyak lucky draw telah diadakan dan hadiahnya adalah jus Monavie yang telah disampaikan oleh leader besar iaitu En Shah Khan.

Mubin Abdurrahman (019-6464707,thegreatfortune@yahoo.com)

0 comments: