Shah Khan dan Monavie

Tuesday, June 1, 2010

Shah Khan adalah seorang leader dan speaker yang telah berjaya dalam industri Network Marketing. Beliau adalah upline saya dalam bisnes Monavie. Beliau biasa memberi ceramah motivasi di seluruh dunia bagaimana untuk berjaya dalam sesuatu bidang yang kita ceburi. Beliau pernah dibayar RM 19,000 untuk ceramah selama 1 jam setengah. Shah Khan adalah seorang jutawan sebelum beliau menceburi bidang Network Marketing. Beliau juga pernah menjadi YB sebanyak 2 kali, bukan Yang Berhormat, tetapi Yang Bankrap. Sebelum ini, beliau merupakan seorang yang aktif dalam bursa saham dan mempunyai bisnes restorannya sendiri.

Sebelum Monavie, Shah Khan telah menyertai 5 syarikat MLM lain dan telah berjaya memecah rekod dalam syarikat2 tersebut. Syarikat terbaru sebelum Monavie, adalah Xango, iaitu syarikat dari USA yang pertama memasarkan jus manggis ke pasaran dunia. Beliau telah mendapat anugerah XANGO LEGEND kerana network beliau berkembang dengan pantas, mencecah lebih kurang 10,000 orang dalam masa lebih kurang setahun lebih. Saya sempat bersama beliau dalam syarikat Xango selama lebih kurang sebulan dan mendengar ceramah beliau sekali atau 2 kali berkenaan peluang bisnes Xango.

Pada masa itu (Jun 2008), income beliau adalah sekitar RM 80,000 sebulan dan downline beliau berjumlah lebih kurang 14,000 orang. Apabila saya terdengar berita bahawa beliau akan berpindah ke syarikat Monavie, saya berasa terkejut dan tidak faham (dan sedih, kerana tak sempat belajar dari beliau), mengapa perlu berpindah syarikat? Income dah besar, syarikat bagus, produk jus manggis memang berkesan, kenapa ya? Memang tak faham. Saya tak faham sebab, Xango adalah syarikat pertama saya dalam bidang MLM. Bagi saya pada masa itu, Xango adalah THE BEST COMPANY in the world, tapi saya silap.

Itu hanyalah tanggapan saya semata-mata. Ok, we leave it at that. Pada hujung bulan Jun 2008, setelah lebih kurang 2 tahun dalam syarikat Xango, beliau telah memulakan semula bisnes MLM di syarikat Monavie from zero!!! What a Hero we have here!! We didn't see what he see. Dari 3 orang, downline beliau dalam syarikat Monavie telah berjumlah lebih 30,000 orang dalam masa tak sampai 2 tahun. Beliau kini berpangkat Hawaiian Blue Diamond, yang mana beliau capai dalam masa lebih kurang 1 tahun 10 bulan ( July 08 - April 10). Income beliau adalah sekitar RM 200,000 sebulan, dan bertambah setiap bulan.

             Shah Khan and Zizi Khan with Monavie Founder, Dallin Larsen during Monavie Malaysia Grand Launch

Congratulation to Shah and Zizi Khan for qualifying as a New Hawaiian Blue Diamond. Shah Khan telah bekerja keras untuk membantu group beliau untuk berjaya dalam Monavie. Shah Khan mempunyai matlamat untuk mencapai pangkat Crowne Black Diamond pada tahun 2011 (next year). Pada 23 Jun ini seramai 25 pasangan dari group beliau yang berpangkat Ruby Executive dan ke atas telah melayakkan diri untuk trip ke USA sempena Monavie Convention beserta percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Monavie. Saksikan Shah Khan dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia ditemubual mengenai industri perniagaan rangkaian.

                             

Shah Khan, " Matlamat saya, di atas bumi ini, insyaAllah saya ingin melahirkan 500 orang Jutawan ".

Minumlah jus Monavie untuk tubuh badan yang lebih sihat dan tenaga yang mantap. Harga ahli untuk Monavie Original adalah RM 102, manakala Monavie Pulse pula adalah RM 111. Monavie Active akan masuk ke pasaran Malaysia dalam masa terdekat (harga dari Singapura RM 130). Harga-harga di atas adalah termasuk kos penghantaran ke rumah.
 
Mubin Abdurrahman (019-6464707,thegreatfortune@yahoo.com)

1 comments:

BuBbLy.. said...

Mohon share di fb page sy
http://www.facebook.com/pages/MONAVIE-Malaysia/125196464241785?sk=wall
TQ..:)