Jus Monavie dan Kelebihannya

Monday, June 6, 2011

MonaVie adalah sebuah syarikat bilion dolar yang telah menjana USD 2.1BILION (RM 6.72BILION) jualan dalam masa 5 tahun pertama. Syarikat MonaVie memasarkan jus MonaVie yang dirumus khas dengan 19 jenis buah-buahan dengan crown jewel buah acai beri dan 18 buah-buahan terbaik dunia yang lain. Buah acai beri yang hanya terdapat di Hutan Amazon Brazil adalah antara buah yang paling tinggi kandungan anti-oksidannya berbanding buah-buahan yang lain. MonaVie telah menghabiskan beratus-ratus juta ringgit untuk research and development bagi menghasilkan produk suplemen yang terbaik.

Tahukah anda bahawa buah-buahan dan sayur-sayuran adalah diet utama yang perlu diberi perhatian dalam pemakanan kita sehari-hari. Kebanyakan kita mengabaikan kepentingan buah-buahan dan sayur-sayuran dan hanya mengambil makanan tersebut lebih kepada ketika kita merasa ingin makan makanan tersebut atau menjamu selera. Jarang-jarang kita mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menjaga kesihatan. Saksikan piramid makanan di bawah. Selepas makanan utama yang kita ambil setiap hari, buah-buahan dan sayuran adalah diet utama yang kita perlu ambil setiap hari.

 Piramid Makanan Seimbang Seharian


Oleh sebab itulah MonaVie telah menghasilkan jus MonaVie yang dirumus khas dari campuran buah-buahan terbaik dari seluruh dunia. Pengambilan 4 cup (4X30ml) jus MonaVie setiap hari adalah bersamaan dengan 13 hidangan buah-buahan setiap hari. Berikut adalah kelebihan jus Monavie:

JUS MONAVIE PULSE adalah baik untuk masalah yang berkaitan dengan jantung dan sistem pengaliran darah. Jus MonaVie Pulse mengandungi PLANT STEROLS dan RESVERATROL yang berfungsi untuk mengurangkan kolesterol dalam darah dan membaiki saluran darah. Ia juga baik untuk darah tinggi, masalah kolesterol, strok dan juga masalah berat badan. Cara pengambilannya adalah 2 cup (2X30ml) pagi dan 2 cup (2X30ml) petang jika masalah yang serius untuk bulan yang pertama. Bulan yang seterusnya boleh dikurangkan kepada 1 cup pagi dan 1 cup petang sekiranya masalah bertambah baik. Sila berjumpa doktor sekiranya ada apa-apa masalah di luar jangkaan.

JUS MONAVIE ORIGINAL adalah baik untuk penyakit kencing manis, migrain, kanser, tumor, gastrik, buasir, penyakit kulit dan lain-lain. Ia mempunyai kandungan buah acai beri yang tinggi berbanding Monavie Pulse. Untuk masalah-masalah selain yang tersebut di atas, secara umumnya kita boleh mengambil jus monavie original untuk membantu masalah-masalah penyakit yang lain. Cara pengambilannya adalah sama seperti di atas. 

Harus ditekankan di sini, MONAVIE BUKANLAH UBAT. Monavie tidak menjanjikan sebarang penyembuhan dari sebarang penyakit. Monavie adalah makanan berkhasiat untuk tubuh badan yang mana ia membekalkan anti-oksidan untuk melawan penyakit. Monavie sesuai diambil untuk semua golongan dari setahun ke atas dan orang dewasa. Pengambilan berterusan adalah AMAT PENTING untuk mendapat khasiat sepenuhnya dari jus Monavie. Sila simpan dalam peti sejuk selepas dibuka untuk menjaga khasiat dan rasa yang lebih enak.

Rasailah kehebatannya sekarang juga!!!

Mubin Abdurrahman (019-6464707,thegreatfortune@yahoo.com)

2 comments:

mohamad said said...

awak kata monavie bukan nya ubat,itu saya tahu tapi apa yang awak tulis dan apa yang saya baca ada kekeliruan sedikit.apa yang awak tulis adalah(monavie baik untuk kencing manis dan lain lain lagi penyakit).disini awak tidak nyatakan mengubati tapi awak memberi sejuta harapan terhadap seseorng pesakit.cuba awak terangkan apa maksud di sebalik kata kata awak itu.

Mubin Abdurrahman said...

Monavie banyak membantu orang-orang yang mempunyai masalah kesihatan yang kronik. Monavie adalah campuran 19 jenis buah-buahan berkhasiat yang dihasilkan melalui kajian dan penyelidikan. Anda boleh minum sebotol monavie setiap hari untuk kesihatan yang lebih baik.