Onyx Coale dan Monavie

Wednesday, February 24, 2010

Semalam, 23 Feb 2010, upline saya yang keempat dalam bisnes Monavie iaitu Onyx Coale (Royal Black Diamond), seorang suri rumah, telah datang ke Malaysia. Kisah Onyx Coale amat menarik. Sebelum beliau menyertai Monavie, beliau langsung tidak ada pengalaman dalam network marketing. Onyx sebenarnya tidak perlu buat Monavie kerana beliau adalah seorang jutawan. Upline Onyx iaitu Steve dan Gina Merrit (Crown Black Diamond) memberinya sebotol jus Monavie dan mengajaknya untuk datang meeting. Pada mulanya, Onyx dan suami langsung tidak berminat untuk dengar tentang Monavie kerana mereka memang sudah jutawan dan seperti sesetengah orang, mereka ada mendengar berita-berita kurang baik tentang network marketing.
Pada waktu tersebut, Steve dan Gina Merrit bekerja untuk Onyx dan keluarga. Disebabkan Steve dan Gina Merrit tidak berputus asa, akhirnya Onyx dan suami pun mengalah dan Onyx hadir ke meeting buat kali pertama tanpa membawa buku cek (datang dengan niat masuk telinga kanan, keluar telinga kiri). Hehe, manusia merancang, Tuhan jua yang menentukan. Selepas mendengar peluang bisnes Monavie, Onyx berubah fikiran. Onyx join Monavie lebih kurang setahun selepas ia dilancarkan.
Dan semestinya, ramai dari ahli keluarganya dan kawan-kawannya yang tidak setuju dan menyindirnya. Onyx kata, " Saya guna teropong binokular untuk tetapkan matlamat menjadi Gold Distributor. Kemudian Ruby, Blue Diamond dan Black Diamond." Onyx kata, beliau hanya prospek 2 orang setiap hari untuk bisnes Monavie, tetapi dengan konsisten tanpa henti.
Hasilnya, selepas 4 tahun, Onyx mencapai pangkat Royal Black Diamond dengan income lebih kurang RM 1juta SEBULAN!!! Dan lebih kurang 350,000 orang downline di seluruh dunia. Wow, very very interesting!!
Esok, 24 Feb 2010 jam 8.00 hingga 11.00 malam, Onyx akan mengadakan intensive training di K Klub Taman Melawati. Tiket masuk berharga RM 15 hanya untuk 250 orang terawal sahaja!!! Jom belajar bisnes Monavie.

 
Onyx Coale, Shah Khan and Family

Tetamu yang hadir lebih kurang 800 orang termasuk dari Singapura dan Australia. Monavie akan dilancarkan secara rasminya pada 17 April 2010 di Sunway Convention Center. Ofis Monavie Malaysia bertempat di Bangunan UOA, Bangsar. Produk boleh dibeli di Ofis Bangsar bermula bulan April nanti. Jom bisnes Monavie!!!

Mubin Abdurrahman (019-6464707,thegreatfortune@yahoo.com)

0 comments: